Sikeres volt az idei GútorRun

Gútor. A Somorjához közeli Gútoron a tavalyi sikeres kezdet után, az elmúlt hét végén ismét megrendezték a GútorRun futóversenyt, amelyre idén 350 futó regisztrált.

Több mint százhatvanan rajtoltak a felnőttek kategóriájában

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A versenyre évről évre többen érkeznek nemcsak Gútorról, hanem Pozsonyból, Somorjáról, Egyházgelléről, Felbárról, Úszorról is. A futóverseny résztvevői felnőtt kategóriában egyszerre rajtoltak, összesen több mint 160-an, köztük egy kerekes székes fiatalember is. Idén a szervezők hat kategóriában hirdettek versenyt: az ovisok 200 métert, az alsó tagozatos alapiskolások 750-et, a felső tagozatos diákok pedig 1320 métert futottak. A felnőttek három kategóriában versenyeztek: a rekreációs futók 2,3 kilométeren, a hobbifutók 5,6 kilométeren, a profik pedig 10 kilométer hosszú távon mérték össze gyorsaságukat és kondíciójukat, a község főteréről indultak, a felvízcsatorna mentén, a töltésen futottak.

A gyermekeket a verseny végén emlékéremmel jutalmazták, a verseny után pedig kézműves-foglalkozások vártak rájuk, és elsajátíthatták a helyes fogmosás technikáját is. Az egészséges életmódra a felnőttek figyelmét is felhívták, ingyenes vérnyomásmérésre valamint testtömegindex-mérésre (BMI) is volt lehetőség.

A versenyt a gútori hobbifutók lelkes csapata szervezte, az Imos Systemair cég, a Hamuliakovské deti civil szervezet, valamint Pozsony megye önkormányzata segítette, illetve több helybeli vállalkozó és magánszemély is támogatta.

„Eredményesen ösztönöztük a gyermekeket és a felnőtteket arra, hogy sportoljanak, és ahogy egykor Peterdi Pál szellemesen hangoztatta: minél gyakrabban és rendszeresebben tudatosítsák, hogy a láb mindig kéznél van. A nézők is nagyszerűen szórakoztak, ahogy azt a sok-sok boldog arc, jókedv is tükrözte. Nagy örömmel tölt el mindannyiunkat a versenyzők nagy száma, a sok pozitív visszajelzés, mely azt bizonyítja, hogy nem dolgoztunk hiába. Köszönöm mindenkinek, aki segített bennünket abban, hogy továbbra is jó hangulatú sportrendezvényt szervezzünk. Jövőre ugyanitt” – nyilatkozta Molnár Anna, a verseny ötletgazdája és egyik szervezője. A verseny lebonyolításában közel 50 önkéntes segített, a futókat közel hatszázan buzdították. Molnár Anna reméli, többen kaptak kedvet közülük a futáshoz, és jövőre már a versenyzők között üdvözölhetik őket. (szcs)

Címkék 

Ajánló