Már a webáruházaktól is megkövetelik a minőséget

Pozsony |

Szlovákiában egyre népszerűbb a netes vásárlás. A webáruházak forgalma tavaly a tizedével nőtt, miközben a vásárlók egyre drágább termékeket választanak.

Interneten keresztül a legtöbben továbbra is elsősorban az okostelefonokat és a táblagépeket rendelik meg – derül ki a GFK piackutató társaság legújabb felméréséből, amelyben a legnagyobb szlovákiai webáruházak eladásait vette górcső alá. Míg 2015-ben egy neten keresztül vásárolt okostelefonért átlagosan 156 eurót voltak hajlandók fizetni, tavaly ez már elérte a 176 eurót. A laptopok esetében ez az összeg 37 euróval, 465 euróra nőtt. „Az utóbbi időszakban az alacsony ár mellett egyre többen követelik meg a kiváló minőséget is, amelyért a vásárlók hajlandók akár többet is fizetni” – nyilatkozta Vladimír Sušil, az egyik szlovákiai webáruház igazgatója.

Az elmúlt év egyik legnagyobb webáruházas meglepetésének a kávégépek számítottak, amelyekből csaknem 7 ezerrel több kelt el, mint egy évvel korábban. Ezzel párhuzamosan azonban nőtt az áruk is: míg 2015-ben egy neten keresztül megrendelt kávégép átlagosan 148 euróba került, tavaly már 157-be. A legkirívóbb változást azonban az elektromos fogkefék esetében könyvelhették el. Ezekből 61 százalékkal több fogyott, mint egy évvel korábban, ráadásul látványos növekedést regisztráltak a többi elektromos higiéniai eszköz esetében is. (TASR, mi)

Ajánló