Szülés a lánybúcsún

London |

Szült egy angliai lánybúcsúztató vendége, akinek nem volt tudomása terhességéről. A szokatlan eset Blackpoolban történt, ahol a 30 éves Ally Ashwell d barátnői társaságában látogatta a helyi kocsmákat és klubokat.

Szült egy angliai lánybúcsúztató vendége, akinek nem volt tudomása terhességéről. A szokatlan eset május 17-én esett meg Blackpoolban, ahol a 30 éves Newcastle-i illetőségű Ally Ashwell dongónak öltözve látogatta barátnői társaságában a helyi kocsmákat és éjszakai klubokat. A lány már az est kezdetén sem érezte magát túl jól, s valamilyen veseproblémára gyanakodott - fájt a dereka, gyakran látogatta a mellékhelyiséget, ám nem akarta elrontani a többiek szórakozását, így hősiesen egyik helyről a másikra követte barátnőit. Később állapota rosszabbodott, így megszakítva a mulatságot visszatért a szállodába - olvasható a BBC News hírei között.
Amikor elment a magzatvíz a lányt sokkolta a felismerés, hogy épp szülni készül, ugyanis Allynek nem volt tudomása a terhességéről. Hívta a menősöket, ám a kisfiú még érkezésük előtt világra jött. A baba a terhesség 26. hete körül látta meg a napvilágot mindössze két font (90,72 dkg) súllyal.
A kisfiút, akit Owennek hívnak, jelenleg a blackpooli Victoria Kórház koraszülöttosztályán kezelik. Az intézmény szóvivője szerint a baba igen szerencsés, mivel a 26. hét körül született csecsemők túlélési esélye mindössze 50-60 százalék. A szülés ráadásul kórházon kívül zajlott, ami tovább rontotta életkilátásait.
"Owen életét a mentősöknek, valamint saját élni akarásának köszönheti. Ez egy kis harcos" - mondta az intézet szóvivője.

Ajánló