Új tulajdonosa van az Istropolisnak

Pozsony |

Reigonális jelentőségű beruházást terveznek, hamarosan elkezdik a Nagyszombati vám alatti aluljáró felújítását.

Egy nemzetközi cégcsoport vásárolta meg a fővárosi Istropolist. Egyelőre nem tájékoztatnak arról, mit terveznek a Nagyszombati vámnál álló, szebb időket is megélt kulturális központ épületével.

A First SPV nyerte az Egységes Vagyonalap (Jednotný majetkový fond) közbeszerzési pályázatát, a cégcsoport vásárolta meg az Istropolist, valamint a hozzá tartozó 3,7 hektáros területet. A First SPV-t a Nagyszombati vámnál található Centrál bevásárlóközpont építője, az Immocap és a több jelentős fővárosi beruházásban résztvevő YIT nemzetközi befektetőcsoport alkotja. Mindkét tulajdonosnak ötvenszázalékos részesedése van a vállalkozásban. Az újvárosi telek két másik városrésszel – Ružinovval és Óvárossal – határos. A befektetők modern multifunkciós központot terveznek az Istropolisban, ügyelve az ingatlan kulturális és közösségi jellegének megtartására. Martin Šramko, az Immocap vezérigazgatója egyelőre nem konkretizálta, mi a céljuk a területtel, de elmondta, hogy regionális jelentőségű beruházást terveznek. „Az ingatlan és a Nagyszombati vám környéke régóta elhanyagolt állapotban van, ráfér a revitalizáció” – jelentette ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy belátható időn belül elkezdik a Nagyszombati vám alatti aluljáró felújítását. Šramko felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentős közlekedési csomópont környéke dinamikusan fejlődik. Milan Murcko, a YIT szlovákiai részlegének vezérigazgatója szerint az érintettek közötti párbeszédtől függ a terület jövője. „Örülünk, hogy a széles körű párbeszédben a szakma és a laikusok is részt vesznek” – nyilatkozta Murcko.

Az Immocap készíti elő a Nagyszombati vám felújítását. A részletes elemzés és az előkészítő munkák után nemzetközi építészeti pályázatot hirdetnek. (béva)

Ajánló