Cibulková megsérült, nem játszhat

Végül mégis Dominika Cibulková nélkül lép pályára a szlovák női teniszválogatott a hollandok elleni hétvégi Fed-kupa-meccsen a Világcsoportba jutásért. A világranglista-4. szlovák játékos edzésen szenvedett csuklósérülést.

„Amikor történt, eszembe sem jutott volna, hogy ebből komoly gond lehet” – idézte fel a pénteki edzés utólag kulcsfontosságúvá vált pillanatát Cibulková. A tréning a Slovan szabadtéri salakpályáján zajlott, Cibulková a hálóhoz akart futni, amikor kicsit megcsúszott, és az esést tompítandó maga elé tette az ütőt tartó jobb kezét.

„Rendesen befejeztem az edzést, semmi különöset nem érzékeltem. Elmentünk vacsorázni, még ott is minden rendben volt. Öt-hat órával az eset után azonban már egy pohár vizet sem bírtam felemelni” – mesélte Cibulková, akit megijesztett az erős fájdalom.

A húsvéti ünnepek miatt Pozsonyban egyetlen helyet sem talált, ahol kivizsgálták volna, így végül vasárnap este egy bécsi magánklinikán végezték el a csuklóján a mágneses rezonanciát. „Szerencsére sem törés, sem ínszakadás nincs, viszont meghúzódott az ín, ezért egy hétig sínben kell lennie a csuklómnak, és egyáltalán nem terhelhetem. Nagyon sajnálom, mert nagyon szerettem volna játszani a Fed-kupában” – kesergett Cibulková.

Matej Lipták kapitány Daniela Hantuchovát hívta be, az első számú játékos pedig így Kristína Kučová lett. Rajtuk kívül még Jana Čepelová és az olaszok ellen brillírozó Rebecca Šramková tagja a csapatnak, amely szombaton és vasárnap a Világcsoportba kerülésért játszik a hollandokkal.

Azokkal a hollandokkal, akiktől két éve idegenben némi meglepetésre sima, 4:1-es vereséget szenvedtek a szlovákok, igaz, akkor erősen tartalékos felállásban szerepeltek, Cibulková, Hantuchová és Čepelová nélkül.

„Cibulková hiányzásával némileg változtak az esélyek, most már a hollandok a favoritok. De bízom a lányokban, hogy képesek lesznek megnyerni ezt a fontos mérkőzést” – nyilatkozta Lipták.

A kapitány még nem döntött arról, melyik meccsre kit fog nevezni. A hollandok első számú játékosa, Kiki Bertens ellen Jana Čepelová lehet a nyerőember, pozitív a mérlege vele szemben. „Négy egyenrangú játékos alkotja a csapatot, igyekezni fogok úgy megválasztani a stratégiát, hogy semlegesíteni tudjuk a hollandok erősségeit” – hangsúlyozta a szlovák kapitány.

Ajánló