Hamiltont dícséri a nemzetközi sajtó a Brit Nagydíj után

Silverstone |

A nemzetközi sajtó főként Lewis Hamiltonnak, a Mercedes pilótájának a hazai sikerét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján, illetve azt, hogy a háromszoros világbajnok egy pontra csökkentette hátrányát a vb-pontversenyben vezető, Silverstone-ban defekt miatt csak hetedik Sebastian Vettellel szemben.

Olaszország:
    ------------
    La Stampa:
"A Ferrari kipukkadt. Hamilton elvitte a show-t."
    
    La Repubblica:
"Ismét felborult a világ egyensúlya, most a Ferrari retteghet."
    
    Corriere della Sera:
"Hamilton nyert. Vettel és a Silverstone nevű rémálom."
    
    Gazzetta dello Sport:
"Hamilton az angol király, sötét nap a Ferrari számára."
    
    Anglia:
    -------
    BBC:
"Az igazi dráma Hamilton mögött zajlott, aki könnyedén szerezte meg 57. futamgyőzelmét. Húsz ponttal Vettel mögött kezdte a silverstone-i versenyt, ahol minden összejött neki."
    
    The Independent:
"Hamiltont sokan bírálták, mert a hét során elbliccelt egy promóciós eseményt Londonban. Ezzel a megsemmisítő győzelemmel viszont biztosan megbocsátanak neki, a Mercedes-pilóta ismét sínen van."
    
    The Guardian:
"Vettel jól leplezte csalódottságát, de Hamilton angliai tempója alaposan feladta neki a leckét a következő, magyarországi futamra, amely az utolsó lesz a nyári szünet előtt."
    
    Mirror:
"A közönségkedvenc faképnél hagyta riválisait, és elhallgatta kritikusait."
    
    Spanyolország:
    --------------
    El País:
"Senki sem tudta meglepni odahaza Hamiltont. Ezúttal a pálya is a brittel volt, akinek kétség sem fért a diadalához."
    
    El Mundo:
"Szerencsére nem maradtak el az érzelmek. Max Verstappen nagyot párbajozott Vettellel, akinek meg kellett hajolnia a félelem nélkül versenyző holland agresszivitása előtt. Az ideges és meglepett németnek sokba kerülhet ez a verseny. A Ferrari lassan kivérzik."
    
    La Vanguardia:
"Silverstone Hamiltoné."
    
    Ausztria:
    --------
    Kurier:
"Ennél simább futamot nehéz elképzelni. Pole pozíció, végig éllovas helyezés, leggyorsabb kör, győzelem. Hamilton volt a hétvége embere, aki ötödször nyert otthon."
    
    Der Standard:
"Silverstone-i erődemonstrációjával Hamilton újra izgalmat vitt a címért folyó versengésbe. Egyre erősebb a nyomás Vettelen, akit gumiproblémái visszavetettek a cél előtt."
    
    Franciaország:
    -------------
    L'Equipe:
"Hallgatnak a kritikusok. Hamilton ezúttal makulátlan teljesítményt nyújtott, és ötödször nyerte meg a hazai F1-futamot. Tegnap senki sem panaszkodott a vezetési stílusára."

Ajánló